Іспанія пропонує Україні провести консультації з ЄК і Британією щодо "вільного неба"

Четвер, 12 березня 2015, 14:28

Іспанія зацікавлена у підписанні Україною та ЄС угоди про спільний авіапростір і пропонує провести консультації з Великою Британією та Єврокомісією.

Про це сказав Державний секретар у закордонних справах Іспанії Ігнасіо Ібаньєс під час зустрічі з міністром інфраструктури України Андрієм Пивоварським, йдеться у повідомленні прес-служби Мінінфраструктури.

Український міністр наголосив на необхідності якнайшвидшого підписання угоди про спільний авіаційний простір з ЄС.

 "Розблокування цього питання стане позитивним сигналом для українців про готовність європейської спільноти, зокрема Іспанії та Великої Британії, розвивати співробітництво з Україною", - сказав він.

Ігнасіо Ібаньєс зазначив, що іспанська сторона відкрита до діалогу та зацікавлена у підписанні Угоди спільного авіаційного простору, та запропонував Україні провести консультації з Великою Британією та Європейською комісією щодо цього питання.

Як відомо, очікувалося, що угода про єдиний авіаційний простір мала бути підписана ще в червні минулого року, але через невирішеність питання терміну "територія" в контексті Гібралтару документ станом на сьогодні не підписаний. Угода була парафована ще у 2013 році.

Цей документ гарантуватиме доступ на український ринок європейських лоукост-компаній, право українських та європейських компаній здійснювати рейси між Україною та країнами ЄС без міждержавного погодження маршрутів.

Нагадаємо, восени повідомлялося, що угода про відкрите небо між Україною та Європейським союзом залишається заблокованою через неврегульоване питання Гібралтару.

Довгий термін вирішення цієї проблеми був пов'язаний із політичною ситуацією у Великій Британії (референдум у Шотландії), потім аналогічні проблеми мала Іспанія (референдум у Каталонії).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.