Семерак: головним євроінтегратором в українському уряді є прем’єр Яценюк

П'ятниця, 13 березня 2015, 12:23

Головною фігурою в Кабінеті Міністрів, яка опікується європейською інтеграцією України, був і залишається прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Про це заявив заступник голови комітету з питань європейської інтеграції, народний депутат фракції "Народний фронт" Остап Семерак у четвер в ефірі каналу ТРК "Україна", повідомляє прес-служба "Народного фронту".

"Головною персоною, яка в уряді опікується європейською інтеграцією, був у попередньому уряді і залишається у чинному прем’єр-міністр Арсеній Яценюк", - наголосив він.

Відповідаючи на питання про те, що нібито станом на сьогодні в уряді вакантною залишається посада віце-прем’єра з питань євроінтеграції, Остап Семерак повідомив, що Угода про асоціацію України з ЄС не містить вимоги щодо існування такої посади.

"Є вимога, щоб хтось із віце-прем’єрів підстраховував прем’єр-міністра, і в сферу його компетенції входила ця функція", - пояснив він.

Коментуючи питання щодо органів влади, відповідальних за євроінтеграцію, представник "Народного фронту" зазначив: "Існує урядовий офіс з питань європейської інтеграції. За часів попереднього уряду були на конкурсних основах відібрані заступники міністрів з питань європейської інтеграції, і ці люди після зміни уряду в переважній більшості досі працюють там і готують секторальні плани реформ". 

Нагадаємо, в статті ЄвроПравди "Хаотична євроінтеграція: чому Яценюк не призначає профільного віце-прем’єра?" Остап Семерак наголошував на потребі віце-прем’єра з євроінтеграції.

"Урядовому офісу не вистачає політичної ваги. Зараз не вистачало б і міністерського рівня. Потрібен віце-прем'єр", - говорив він. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.