Єлісєєв неофіційно був представлений на посаду віце-прем’єра з євроінтеграції

Четвер, 12 березня 2015, 11:26

Посол України в ЄС Костянтин Єлісєєв неофіційно представлений на посаду віце-прем’єра з євроінтеграції ще в грудні і досі є одним і з ймовірних кандидатів.

Про це йдеться у статті "Європейської правди" "Хаотична євроінтеграція: чому Яценюк не призначає профільного віце-прем’єра?".

"Дуже скоро ми призначимо віце-прем’єра з євроінтеграції. Кандидат вже є. Ось він, поруч зі мною", - говорив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у грудні, називаючи Костянтина Єлісєєва кандидатом на посаду віце-прем’єра.

"За нашими даними, його остаточно не викреслено з колоди, але заміна – дуже ймовірна", - йдеться у статті.

Причиною цього за інформацією джерел, є те, що посол Єлісєєв не має великого бажання повертатися до Києва на віце-прем’єрську посаду.

Його небажання пояснюється не окресленим характером повноважень майбутнього віце-прем’єра, а також опозиція в парламенті стосовно Єлісєєва, який працював за часів Януковича.

"І хоча нині до нього немає претензій, політично це призначення несе ризики для коаліції", - зазначається в статті.

Серед інших кандидатів на посаду віце-прем’єра з євроінтеграції  народний депутат Остап Семерак, керівниця Європейського офісу в секретаріаті уряду Наталя Гнидюк, а також кандидатури посадовців, які вели переговори про асоціацію з ЄС від України.

Не виключне і "квотне" призначення політика, який геть не розуміється на європейській тематиці.

"Про претензії на це місце вже публічно оголосив Олег Ляшко", - зазначається в статті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: