МЗС РФ погрожує Кишиневу: Молдова вирішила йти шляхом України

П'ятниця, 20 березня 2015, 10:10

МЗС РФ висловив обурення з приводу заборони в'їзду на територію Молдови терміном на п'ять років для генерального директора міжнародного інформагентства "Россия сегодня ", телеведучого Дмитра Кисельова і журналіста ВДТРК Андрія Кондрашова.

Про це йдеться в офіційній заяві відомства.

"Схоже, не задовольнившись "зачисткою" національного медіапростору від затребуваних російськомовних телеканалів, Молдова вирішила піти шляхом України, імпортувавши у сусіда арсенал "санкційних" засобів ведення боротьби з російськими журналістами", - говориться в повідомленні.

Як наголошують у російському МЗС, такі кроки не можна розцінити інакше як "порушення основоположних прав і свобод людини, які по-своєму інтерпретуються Кишиневом, що декларує прихильність європейським демократичним цінностям".

В російському зовнішньополітичному відомстві закликали представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуню Міятович надати оцінку діям молдовської влади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний директор інформагентства "Россия сегодня", телеведучий Дмитро Кисельов і ще один журналіст ВГТРК Андрій Кондрашов оголошені в Молдові небажаними персонами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.