Комітет ПАРЄ з міграції закликав РФ звільнити Савченко

Понеділок, 23 березня 2015, 20:01

Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з питань міграції, біженців та переміщених закликав російську владу звільнити члена української делегації в ПАРЄ Надію Савченко.

Про це йдеться в заяві комітету.

"Комітет закликає Російську Федерацію звільнити пані Савченко" - наголошується у заяві.

 "Комітет враховує той факт, що українська депутатка Надія Савченко досі утримується російською владою. Зазначаємо, що 16 березня вона поновила голодування, незважаючи на серйозні ризики для здоров’я" – йдеться у документі.

В комітеті наголосили, що Надія Савченко мала бути звільнена в рамках домовленостей про обмін полоненими, укладених у Мінську.

Комітет також нагадав, що Надія Савченко є делегатом української делегації в ПАРЄ і на неї поширюються всі привілеї і імунітет. Крім того, Савченко мала бути присутня на засіданні Ради директорів 23 березня 2015 року.

Як повідомляла Європейська правда, резолюція ПАРЄ, прийнята наприкінці січня, вимагала звільнити Савченко протягом 24 годин.

Крім того, звільнити Надію Савченко закликали комітет міністрів Ради Європи, високий представник ЄС з зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: