Британські депутати закликали уряд збільшити витрати на оборону

Вівторок, 24 березня 2015, 11:56

Парламентський комітет з питань оборони Великої Британії закликав уряд збільшити витрати на тлі нових загроз для безпеки.

Про це йдеться в доповіді комітету, опублікованій у вівторок, пише Defense News.

Зокрема, комітет у документі вказує на підвищення загроз для безпеки по всьому світу, і особливо в Європі, де Росія анексувала Крим.

Такою стала відповідь законодавців на політику уряду Британії, відповідно до якої з 2010 року було скорочено витрати на оборону приблизно на 8% і чисельність збройних сил приблизно на одну шосту, пише Reuters.

На думку парламентарів, Британія не може дозволити собі самоізолюватися від існуючих безпекових проблем.

"Нинішня стратегія національної безпеки не є більше адекватною ні для цього мінливого світу, ні для майбутньої структури збройних сил. Треба продовжувати витрачати до 2% ВВП (на оборону. - Ред.)  для посилення НАТО і збереження присутності США в Європі", - відзначають законодавці.

"Великій Британії потрібно буде робити складний вибір в умовах обмежених ресурсів, про те, що робити, і, мабуть, головне, чого не робити. ... Але вкрай важливо переосмислити основи нашого оборонного планування, якщо ми хочемо зупинити сповзання в хаос, який загрожує поширитися від західного Середземномор'я до Чорного моря", - говориться в доповіді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина збільшить витрати на оборону до 35 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: