A320 знижувався протягом 8 хвилин перед катастрофою

анімована інфографіка
Вівторок, 24 березня 2015, 19:15

Перш ніж упасти літак німецької авіакомпанії Germanwings протягом 8 хвилин знижувався.

Про це повідомляє видання Мashable.

З відкритих даних радарів видно, що літак летів на висоті 38 тис футів (бл.11500 метрів) і в останні вісім хвилин перед катастрофою знижувався зі швидкістю 3 тис. футів  (914 м) за хвилину. Це швидко, але не перевищує крайні межі, що дозволяє припустити контрольоване зниження.

Як зазначає видання, лишається незрозумілим, чому пілоти пішли на зниження в гористій місцевості далеко від місця призначення.

"Ми не можемо сказати, чому наш колега вирішив піти на зниження так швидко. Ми не маємо жодної інформації, чому він опустив літак так низько за короткий час" - заявив представник Germanwings Томас Вінкельман.

Восьмихвилинне зниження літака сталося через годину після зльоту у Барселоні. В той же час, навіть знижуючись, літак тримався північно-східного напрямку.

Видання робить припущення, що до керованого зниження пілоти могли вдатися через проблеми з розгерметизацією літака. Серед інших версій – пожежа на борту, саботаж, структурні проблеми.

Як повідомляла "Європейська правда", літак компанії Germanwings виконував рейс Барселона-Дюссельдорф і впав у французькому департаменті Альпи Верхнього Провансу.

На борту знаходилися 144 пасажири та шість членів екіпажу, всі вони загинули.

Повне зведення новин щодо катастрофи - у хроніці "Європейської правди"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.