Один з пілотів Airbus A320 залишив кабіну незадовго до катастрофи - ЗМІ

Четвер, 26 березня 2015, 08:39

Запис одного з бортових самописців літака Airbus A320, що розбився на півдні Франції, свідчить, що один з пілотів залишив кабіну і потім не міг повернутися назад, перед тим як лайнер почав падати.

Про це повідомляє New York Times, посилаючись на інформацію високопоставленого військового чиновника, залученого до розслідування.

За його словами, розмова між пілотами на початку перельоту з Барселони в Дюссельдорф була "дуже рівною, дуже спокійною".

Потім на записі чутно, що один із пілотів залишив кабіну і не міг знову увійти. "Чоловік зовні злегка стукає у двері, а відповіді немає. І тоді він стукає в двері сильніше, і немає відповіді. Відповіді так і не було. Чути, як пілот намагається вибити двері", - повідомив чиновник.

У той же час дані чорного ящика не містять жодних вказівок на стан або дії другого пілота, який залишився в кабіні.

"Ми ще не знаємо, чому один з пілотів вийшов. Але точно можна говорити, що в самому кінці польоту другий пілот залишився один і не відкрив двері", - зазначив співрозмовник.

Представник компанії Lufthansa заявив, що не має таких даних. "Ми не маємо ніякої інформації від влади, що підтверджують ці дані, і ми не будемо брати участь у спекуляціях про причини аварії", - сказав він.

Як повідомлялося, лайнер A320 компанії Germanwings рівномірно знижувався протягом 9 хвилин, доки не врізався в скелю, а його траєкторія схожа на те, що літак перебував під контролем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: