Україна очікує від Австрії прискорення ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС

Четвер, 26 березня 2015, 09:28

Україна очікує на ратифікацію австрійською стороною Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС і сподівається на прискорення цього процесу.

Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі з міністром закордонних справ Австрії Себастьяном Курцем, повідомляє сайт глави держави.

Окремо Порошенко звернув увагу на важливість максимальної координації в питанні повернення фінансових активів, які були незаконно вивезені з України.

Курц повідомив президенту України про плани своєї країни збільшити кількість членів Моніторингової місії ОБСЄ від цієї країни з 17 до 30 представників.

Також, за його словами, Австрія готова продовжити програми гуманітарної допомоги для постраждалих та внутрішньо переміщених осіб з Донецької та Луганської областей.

Зокрема, він повідомив про рішення уряду Австрії додатково збільшити фінансування на гуманітарну допомогу на 500 тис. євро.

"Я сьогодні мав зустріч з австрійським бізнесом та спільнотою в Україні, і вони підтвердили намір залишити активи в Україні. Думаю, це позитивний сигнал", – сказав Курц.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: