В Мінінфраструктури не визнають, що Wizz Air пішов через непрозорі правила

Четвер, 26 березня 2015, 14:05

У Міністерстві інфраструктури пов'язують закриття українського підрозділу авіакомпанії Wizz Air з комерційними причинами: падінням пасажиропотоку, військовим конфліктом на сході та економічною кризою.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер, пише "Апостроф".

За словами чиновника, цю версію йому озвучили в самій авіакомпанії.

"Не знаю, наскільки зараз на рішення авіакомпанії вплинула діяльність Державної авіаційної служби",- зазначив пан Шульмейстер.

Разом з тим джерело на авіаринку України, близько знайоме з ситуацією, пояснило відхід авіакомпанії з ринку дискримінаційними правилами розподілу авіамаршрутів і непрозорою діяльністю Державіаслужби.

"Звичайно, є багато причин: об'єктивна ситуація з валютою, конфлікт на сході країни. Але коли до цього ще додається така ситуація, яка склалася з правилами видачі прав експлуатації авіамаршрутів - це вже мало хто витримає",- зазначає співрозмовник видання.

За його словами, Державіаслужба намагалася переконати представників авіакомпанії не закривати український підрозділ,  вже кілька місяців між авіакомпанією і відомством постійно йшли переговори, достовірний зміст яких поки не відомий.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що  група Wizz Air з 20 квітня закриває свою українську авіакомпанію "Візз Ейр Україна".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.