Другий пілот літака Airbus A320 мав психічні проблеми - ЗМІ

П'ятниця, 27 березня 2015, 08:20

Пілот, з вини якого, ймовірно, сталася трагедія літака А320 комппанії Germanwings на півдні Франції, страждав психічними розладами.

Про це пише німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung з посиланням на матір однієї з його однокласниць, якій 28-річний загиблий пілот кілька років тому розповів про свої проблеми, повідомляє DW.

Згідно з наявними даними, кілька років тому, згаданий пілот був змушений припинити свій курс навчання на пілота саме через проблеми з психічним здоров'ям.

"Він, мабуть, страждав на депресію", - цитує видання слова жінки, яка побажала лишитися анонімною.

Гендиректор авіакомпанії Lufthansa, чиїм дочірнім підприємством є Germanwings, Карстен Шпор теж повідомив у четвер про багатомісячну перерву в навчанні зазначеного пілота.

Утім, Шпор не вказав причин цього, посилаючись на таємницю.

Крім того, агенція AFP, посилаючись на оточення пілота, повідомила, що той "мав проблеми". Але це було п’ять-шість років тому, зазначають опитані журналістами люди з оточення пілота.

Раніше повідомлялося, що пілот Germanwings Андреас Любітц, котрий, за даними слідства, навмисне спрямував літак на скелі, мав позитивні відгуки від колег і успішно пройшов всі психологічні та медичні тести.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.