Більшість країн ЄС ведуть торгівлю всередині союзу

П'ятниця, 27 березня 2015, 14:36

Для більшості держав-членів Європейського союзу головним партнером з експорту товарів у 2014 році був інший учасник ЄС.

Про це свідчать дані Європейської комісії.

Виняток склали лише Ірландія (США були основною країною призначення експорту), Греція (Туреччина), Литва (Росія), Швеція (Норвегія) і Великобританія (США).

У деяких державах-членах, принаймні, чверть експорту відправлялася до однієї країни - Німеччини.

В цілому, Німеччина стала основним пунктом призначення для експорту товарів 16 держав-членів ЄС.

У 2014 році 28 країн-членів ЄС експортували 63% своїх товарів до інших держав-членів ЄС.

Найбільше товарів в інші держави-члени ЄС експортувала Словаччина (84% всередині ЄС від загального обсягу експорту), Люксембург (83%), Чехія (82%), Угорщина (80%), Польща (77%), Нідерланди (76%) і Словенія (75%).

На протилежному кінці шкали Великобританія, Мальта і Греція (всі - 48%), які були єдиними державами, які експортувала більше товарів до країн, які не входять до ЄС.

Для більшості країн ЄС головним партнером з імпорту товарів у 2014 році також був інший член Євросоюзу, за винятком Болгарії, Греції та Литви, для яких Росія була головною країною походження імпортованих товарів.

У семи держав-членів ЄС принаймні 25% імпорту товарів походять з однієї країни-партнера: Австрія (41% імпорту товарів з Німеччини), Ірландія (38% із Британії), Португалія (32% з Іспанії), Люксембург (31% з Бельгії), Чехія (30% з Німеччини), Польща (27% з Німеччини) та Угорщина (25% із Німеччини).

Принаймні, три чверті загального обсягу імпорту товарів, що походять з іншої держави-члена ЄС, в Естонії (82%), Латвії і Люксембургу (обидві 80%), Чехії та Австрії (77%), Словаччині і Хорватії (обидва 76%), а також Румунії, Угорщині та Португалії (всі 75%).

В той же час, лише Нідерланди (46%) та Греція (49%) імпортували з країн ЄС менше половини товарів.

 

Як повідомлялося, у 2014 році Сполучені Штати Америки та Китай були найбільшими торговельними партнерами Європейського союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: