Провал друзів Путіна: Марін Ле Пен програла вибори у всіх департаментах

Понеділок, 30 березня 2015, 08:14

У другому турі місцевих виборів у Франції переконливу перемогу здобуває партія колишнього президента Ніколя Саркозі. Ультраправа партія "Національний фронт", очолювана Марін Ле Пен, не отримала більшості в жодному з департаментів.

Про це пише видання Le Nouvel Observateur.

Як повідомляється, партія "Союз за народний рух" Ніколя Саркозі здобула перемогу в 66 департаментів (проти 41 зараз), Соціалістичній партії, очолюваній президентом країни Франсуа Олландом, дісталось 30 департаментів (проти 61 зараз).

Результати голосування станом на 1.15 за Києвом 

Водночас націоналісти, очолювані Марін Ле Пен, не здобули більшості в жодному з департаментів, хоча в окремих округах підтримка "Національного фронту" досягала 40%.

"Національний фронт не контролюватиме жодного департаменту в результаті виборів", - сказав віце-президент "Національного фронту" Флоріан Філіпо.

"Однак у нас будуть десятки наших представників. Середній наш результат – близько 40% і це безпрецедентний результат для "Національного фронту",- додав він.

В свою чергу племінниця Марін Ле Пен Маріон Марешаль-Ле Пен заявила, що її партія не змогла виграти в департаменті на південному сході.

Саркозі поки стримано оцінює результати виборів, однак зазначає, що "ротація влади вже почалася, і цей процес вже не спинити".

Нагадаємо, у першому турі місцевих виборів у Франції перемогу теж здобула партія Ніколя Саркозі.

Очолюваний Марін Ле Пен ультраправий "Національний фронт" набрав близько 25%, хоча результати соціологічних опитувань напередодні виборів передрікали їм перемогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.