Агресія Росії має прискорювати європейські реформи, а не навпаки - віце-прем’єр Зубко

Четвер, 5 березня 2015, 10:44

Український уряд не повинен використовувати російську агресію в якості виправдання того, що реформи не проводяться – навпаки, в поточній ситуації реформи мали прискоритися.

Про це заявив віце-прем’ер, міністр регіонального розвитку  Генадій Зубко у виступі на презентації фахового огляду Ради Європи щодо проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні, передає кореспондент "Європейської правди".

Він також закликав європейських партнерів посилити підтримку Україну на шляху реформ.

"Дуже складно проводити реформи в умовах, коли проти нашої країни здійснюється збройна агресія, - зауважив представник уряду. - Але жодним чином не можна говорити, що агресія є заважає нам йти цим шляхом. Навпаки, агресія має прискорювати реформи".

Віце-прем’єр висловив впевненість, що успішне проведення реформ допоможе зупинити російську політику щодо України.

"Військова агресія з боку РФ має одну мету – не допустити проведення реформ, зокрема децентралізації . Чим швидше ми проведемо реформи, чим швидше ми адаптуємо у себе європейські стандарти, тим швидше РФ зрозуміє, що агресія не має впливу і не має сенсу", - заявив Зубко.

"Зокрема, ця реформа має охоплювати територію, яка контролюється бойовиками", - додав він.

Статтю про пропозиції Ради Європи щодо адміністративно-територіальної реформи читайте на "Європейській правді" за декілька годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: