Пропагандистів російського каналу "Звезда" не пустили до Молдови

П'ятниця, 10 квітня 2015, 10:10

Кореспондент російського пропагандистського телеканалу "Звезда" Олексій Головко разом зі знімальною групою був затриманий в аеропорту Кишинева під час проходження паспортного контролю - журналістів не пропустили на територію Молдови, коли дізналися, що вони направляються в невизнане Придністров'я.

Про це повідомляє сайт телеканалу.

"Сьогодні ми мали прилетіти в Молдову, для того щоб з аеропорту Кишинева відразу відправитися машиною в Тирасполь. Ми повинні були знімати великий репортаж про зовнішньоекономічне становище Придністровської Молдавської Республіки. Але до Тирасполя ми не доїхали", - розповів Головко, слова якого наводяться в повідомленні.

За даними каналу, з черги на прикордонний контроль журналістів вивела охорона аеропорту, швидше за все, побачивши камеру оператора. Дізнавшись, що це знімальна група телеканалу "Звезда", охоронець відвів журналістів в окрему кімнату.

Там їх розпитали про маршрут та мету поїздки. Дізнавшись, що вони направляються в Тирасполь, служба охорони аеропорту забрала у них паспорти. Документи повернули лише через півгодини, заявивши, що молдовське МВС вирішило не впускати журналістів у країну.

"Зараз я тримаю в руках документ, який називається "Відмова у в'їзді в Республіку Молдова", в якій підкреслено пункт Е: він означає, що у нас немає документів, що підтверджують мету нашого візиту. Тобто немає якоїсь акредитації", - повідомив Головко.

В МЗС невизнаного Придністров'я вже висловили обурення тим, що російських журналістів не пустили до Молдови.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний директор інформагентства "Россия сегодня", телеведучий Дмитро Кисельов і ще один журналіст ВГТРК Андрій Кондрашов оголошені в Молдові небажаними персонами.

Крім того, Молдова видворила з країни співробітника МІА "Россия сегодня", радіоведучого, блогера та письменника Армена Гаспаряна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.