Російський винищувач ледь не зіткнувся з літаком США над Балтикою

Субота, 11 квітня 2015, 09:50

Російський винищувач Су-27 пролетів занадто близько до американського розвідувального літака  RC-135, ледь не зіткнувшись з ним у небі над Балтійським морем.

Як стало відомо виданню  Washington Free Beacon від представника Міноборони США, інцидент стався на цьому тижні.

Су-27 проводив ближнє перехоплення у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем розвідувального літака США. Інцидент спонукав дипломатичний протест.

"Вранці 7 квітня, літак США RC-135U здійснював рутинний політ в міжнародному повітряному просторі і був перехоплений російським Су-27 в небезпечній і непрофесійній манері", сказала прес-секретар Пентагон Ейлін Лайнез.

"Сполучені Штати піднімуть цей інцидент перед Росією з допомогою дипломатичних і офіційних каналів" - додала вона.  

В Міноборони США розповіли, що російський винищувач наблизився до американського розвідника на відстань 6 метрів. За словами чиновника, це було "безвідповідальне" зближення, що загрожувало життю екіпажу RC-135.

RC-135 є модернізованою і воєнізованою версією Boeing 707. Цей літак налаштований на збір розвідувальної інформації, в тому числі йдеться про фото, моніторинг ядерних об’єктів.

США проводять моніторинг у регіоні на тлі повідомлення про розміщення Росією ядерних комплексів "Іскандер" у Калінінградській області і окупованому Криму. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.