Угорщина виділила майже $2,5 млн закарпатським угорцям

Вівторок, 14 квітня 2015, 13:53

Уряд Угорщини вирішив виділити понад 650 млн форинтів (майже $2,5 млн) на підтримку закарпатським угорцям, наголошуючи на "важкій ситуації" в Україні.

Про це заявив віце-прем’єр Угорщини Жолт Шем'єн повідомляє видання ma.hu.

Як зазначається, рішення уряду є відповіддю на ініціативу Транскарпатської угорської культурної асоціації (KMKSZ).

Левова частка допомоги буде направлена близько 2 тис. вчителів, крім того допоможуть релігійним громадам і дитячим садкам. Загалом же, як повідомляє Mukachevo.net допомога угорського уряду торкнеться 10 тис. закарпатців.

Голова KMKSZ Ласло Брензович подякував за підтримку і розповів, що "в Україні триває глибока економічна криза, ситуація дуже складна, національна валюта девальвується, ціни - в тому числі через здорожчання палива - значно зросли".

За його словами нині зарплата вчителя-початківця на Закарпатті відповідає еквіваленту приблизно 17.000 форинтів (1500 грн), а середній дохід не перевищує 30.000 форинтів (2600 грн). У той самий час пенсії складають близько 14000 форинтів (1200 грн).

 "Також уряд Угорщини знову звернувся до кожного обласного центру Угорщини із закликом взяти відповідальність за долю закарпатської угорської громади, аби надати їм допомогу з метою уникнення гуманітарної катастрофи", – про це минулого тижня заявив керуючий канцелярією прем’єр-міністра Янош Лазар.

До акції "гуманітарної допомоги Закарпаттю" підключилося чимало міст та областей з усієї Угорщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: