У Шотландії економічний спад пояснили жорстким законом про пияцтво за кермом

Середа, 15 квітня 2015, 14:41

У Шотландії посилення закону про допустимий рівень алкоголю в крові для водіїв призвів до уповільнення економічного зростання.

Про це повідомляє The Independent з посиланням на доповідь Bank of Scotland.

За словами головного економіста банку Дональда Макрая, новий закон сильно вплинув на звички шотландців, які стали споживати менше алкоголю.

"Виробники, які відправляють товар на експорт, сильно постраждали від падіння євро, а зараз ми спостерігаємо зміну структури витрат в результаті зниження ліміту алкоголю за кермом", - сказав він.

Згідно із законом, який набув чинності в грудні 2014 року, допустимий рівень алкоголю в крові водіїв зменшили з 0,8 проміле до 0,5 проміле.

Шотландців попередили, що вони не порушать закон лише у випадку, якщо взагалі не будуть пити перед тим, як сідати за кермо. Крім того, їм не рекомендували сідати за кермо з ранку, якщо ввечері вони вживали алкоголь.

У лютому повідомлялося, що спад продажів шотландських барів впав до 60% протягом двох місяців після введення нового ліміту.

Голова шотландської торговельної асоціації Пол Ватерсон назвав новий закон драконівським.

"Через цей закон люди припинили випивати в пабах під час обіду або по дорозі додому з роботи. Шотландці тепер не приходять в бари зі своїми сім'ями в неділю вдень", - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.