Наближення до стандартів ЄС не завадить Україні торгувати з РФ - єврокомісар

Четвер, 16 квітня 2015, 10:01

Угода про асоціацію з ЄС дає Україні вільно визначати свою власну торговельну політику і в ній немає нічого, що могло б перешкодити Україні експортувати продукцію в Росію.

Про це заявив європейський комісар з питань європейської політики сусідства та переговорів щодо розширення Йоханнес Ган, коментуючи складену фондом Бертельсмана доповідь про економічні перспективи України, повідомляє EurActiv.

"У доповіді справедливо зазначено, що інтеграція (України. - Ред.) з Росією і ЄС в принципі не є взаємовиключною. Принаймні часткове відновлення зв'язків з Росією, і так званим Євразійським економічним союзом буде мати важливе значення для відновлення економіки України, і Україна повинна диверсифікувати свої експортні ринки і розвивати торговельні відносини в багатьох напрямках", - сказав Ган.

Єврокомісар також наголосив, що ЄС не прагне мати ексклюзивні економічні відносини з Україною.

"Це важливо підкреслити. У нашій новій угоді немає нічого, що могло б зупинити Україну від подальшого експорту продукції в Росію. Наближення до стандартів ЄС не завадить Україні торгувати з Росією ", - зазначив він.

Ган додав, що Угода про асоціацію дає Україні вільно визначати свою власну торговельну політику.

"Україна вже має преференційні торговельні відносини з членами Євразійського економічного союзу в рамках зони вільної торгівлі СНД. Вони повністю сумісні з глибокою і всеосяжною зоною вільної торгівлі, і немає ніяких причин, чому вони не повинні бути збережені", - сказав Ган.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.