Рада ратифікувала угоду про надання Україні 200 млн євро кредиту від ЄІБ

Середа, 22 квітня 2015, 11:18

Верховна Рада ухвалила Закон "Про ратифікацію Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України")".

Про це повідомляє сайт парламенту.

Фінансова угода передбачає, що Європейський інвестиційний банк надасть Україні кредит у розмірі 200 млн. євро, процентна ставка – фіксована ставка або плаваюча ставка; максимальний пільговий період – 5 років, а загальний період погашення позики – 20 років, включаючи пільговий період.

Погашення здійснюватиметься рівними частками щодо основної суми боргу або фіксованими платежами, що складаються з основної суми боргу та процентів. Відсотки, погашення, інші виплати за Фінансовою угодою здійснюватимуться Україною у валюті євро.

Проект планується реалізувати протягом 2015 – 2020 років. Проект має на меті підтримку заходів з інвестування в сектори муніципальної та соціальної інфраструктури для подолання наслідків конфлікту в Східній Україні.

Проект буде охоплювати райони, що зазнали негативного впливу у Донецькій і Луганській областях під контролем Уряду України; три навколишні області (Харківська, Дніпропетровська і Запорізька), які зазнають сильного тиску на соціальні послуги та іншу інфраструктуру в зв'язку із значним припливом внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та іншими порушеннями, пов'язаними із конфліктом; конкретні місцеві ради в інших областях, що приймають значні припливи ВПО, для надання допомоги у вирішенні проблем посиленого тиску на соціальну інфраструктуру та розселення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: