Поліції Німеччини не вистачає співробітників для перевірки паспортів в Шенгенській зоні

П'ятниця, 3 квітня 2015, 13:42

Поліції Німеччини не вистачає співробітників для перевірок паспортного режиму пасажирів з документами, що дають право на вільне пересування у Шенгенській зоні.

Про це заявив заступник глави німецької поліції, повідомляє Reuters.

Напередодні газета Bild повідомила, що міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр шукає можливості повторного введення перевірки документів пасажирів на рейсах у межах Європейського союзу та Шенгенської зони, тому що, коли літак Germanwings розбився, не було відомо, хто був на борту.

Але представник німецької поліції Свен Хубер сказав: "Федеральна поліція Німеччини, звичайно, не може перевірити всіх пасажирів авіакомпаній в Шенгенській зоні. У нас просто не вистачає співробітників".

За словами Хубера, поліції Німеччини не вистачає 2900 співробітників для додаткового паспортного контролю, і уряд планує затвердити 500 нових робочих місць тільки у 2016 році.

"Якщо авіакомпанії не можуть гарантувати ідентифікацію пасажира з абсолютною впевненістю, то їм не можна дозволяти брати пасажира на рейс", - зазначив він.

Більшість країн-членів Європейського союзу належить до Шенгенської зони, а також деякі сусідні країни, такі як Швейцарія і Норвегія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.