Греція, Македонія, Сербія та Угорщина обговорять газопровід "Турецький потік"

Вівторок, 7 квітня 2015, 14:35

Глави МЗС Греції, Македонії, Сербії та Угорщини 7 квітня в Будапешті обговорять питання про можливу участь у проекті газопроводу "Турецький потік".

Про це повідомляє EurActiv.

Мета зустрічі, яка відбудеться за день до переговорів у Москві прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса, ухвалити спільну декларацію про зацікавленість брати участь у проекті "Турецький потік".

За даними ЗМІ, глава МЗС Греції Нікос Котзиас планує після Будапешта відправитися в Москву, де приєднається до російсько-грецьких переговорів.

Як повідомлялося, влада Туреччини стурбована з приводу занадто великої залежності від російських енергоносіїв, а тому плани Росії щодо нового газопроводу до південно-східної Європи навряд чи просунуться настільки швидко, як цього прагне Москва.

Раніше віце-президент Єврокомісії з Енергетичного союзу Марош Шефчович заявив, що плани Росії побудувати новий газопровід через Туреччину в обхід України як транзитної країни для транспортування газу в Європейський Союз не спрацюють.

Глава "Газпрому" Олексій Міллер під час першого візиту до Росії нового заступника голови Єврокомісії з енергетики Мароша Шефчовича заявив, що транзит газу до Європи, який здійснюється через Україну, буде перенаправлений.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: