МЗС РФ нервує через присутність НАТО в Румунії і каже про свою миролюбність

Середа, 8 квітня 2015, 15:51

МЗС РФ звинувачує владу Румунії у нібито перетворенні країни на "опорний плацдарм США і НАТО" поблизу російських кордонів і наголошує на своїй миролюбності.

Про це йдеться у коментарі офіційного представника відомства Олександра Лукашевича.

В МЗС РФ звернули увагу на дії Румунії з "прискореного зняття законодавчих обмежень щодо розміщення іноземних збройних сил на території країни".

"По суті, йдеться про послідовне перетворення країни в черговий опорний плацдарм США і НАТО поблизу російських кордонів" - сказав Лукашевич.

За його словами, такі кроки членів НАТО є "надмірними, неадекватними і мають конфронтаційний характер", в той же час як Росія нібито не є для них загрозою.

" Адже абсолютно очевидно, що Росія не представляє ніякої загрози ні для Румунії, ні для будь-яких інших країн. Посилання ж на суто оборонний характер вжитих заходів від так званої "загрози зі Сходу" і зовсім не витримують критики" - нарікає Лукашевич.

При цьому він натякнув, що Росія відреагує на такі кроки Румунії і її відповідь поставить під загрозу безпеку в регіоні.

"Нинішні румунські керівники в цілях підвищення власного "профілю" в очах заокеанських стратегів готові принести в жертву з кон'юнктурних міркувань інтереси підтримки стабільності в регіоні Причорномор'я" - сказав Лукашевич.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: