МЗС РФ зробив заяву часів СРСР: скажені американці пишуть замовні пасквілі

П'ятниця, 3 квітня 2015, 13:40

В МЗС РФ обурюються через "скажену антиросійську кампанію", яка нібито розгортається в США.

Про це йдеться в коментарі відомства.

"З подивом і обуренням продовжуємо спостерігати за оскаженілою антиросійською кампанією, яка розгортається в США. Американські загальнонаціональні ЗМІ та провідні політологічні центри, як по команді, вихлюпують русофобські пасквілі, старанно ліплячи з Росії образ ворога, вселяючи обивателям ненависть до всього російського", - заявили в МЗС РФ.

"Дісталося на горіхи" і американським генералам у відставці, зокрема, колишньому командувачу сил НАТО в Європі Веслі Кларку, який говорив про можливість нападу РФ на Україну між Великоднем та 9 травня і закликав Захід до негайного постачання Україні зброї. МЗС РФ обурюється тим, що генерал нібито "хвалив бандерівців".

Критиків РФ в зовнішньополітичному відомстві назвали "старими лицарями холодної війни".

"Під стать американо-натівському генералу у відставці, який хвалить гітлерівських посіпак, перший заступник Держсекретаря Ентоні Блінкен назвав відстоювання права на використання російської мови "лінгвістичним націоналізмом Росії". Тобто росіяни і російськомовні жителі інших країн, в тому числі України, винні вже в тому, що говорять і думають російською", - не може заспокоїтись МЗС РФ.

"Одним словом, пропагандисти під стать політичним замовленням Вашингтона", - робить категоричний висновок відомство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.