Аеропорт Львова не може бути учасником "Відкритого неба" без угоди між Україною та ЄС - ЗМІ

Середа, 8 квітня 2015, 17:29

Україна не може значно просунутися в реалізації положень "Відкритого неба" в окремо взятому аеропорту, зокрема, у Львові, за відсутності угоди про це між Україною та ЄС.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на інформацію європейського чиновника, ознайомленого з перебігом переговорів.

"Потрібно мати загальну угоду, що свідчитиме про те, що кожний авіаційний оператор має право на виконання рейсів у необмеженій кількості і за будь-якими напрямками", - сказав співрозмовник.

Він зазначив, що до підписання такої угоди авіакомпанії, як і раніше, змушені будуть підписувати двосторонні угоди і отримувати права на здійснення рейсів.

Чиновник не став коментувати заяви України щодо Львівського аеропорту. "Може бути, влада хотіли, щоб аеропорт скористався додатковими можливостями", - сказав він.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України 2 квітня заявили про застосування принципу "відкритого неба" в аеропорту Львів.

Нагадаємо, угода про відкрите небо між Україною та Європейським союзом залишається заблокованою через неврегульоване питання Гібралтару.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.