Путін не наважиться на подальші військові методи в Україні - Кваснєвський

Четвер, 9 квітня 2015, 19:17

Президент Росії Володимир Путін не наважиться на подальші військові методи в Україні, тому що для для всього світу це буде сигнал, що з ним більше не має сенсу про щось домовлятися.

Про це сказав колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський в інтерв’ю "Європейській правді".

"Не думаю, що Путін йтиме далі військовими методами. Так, на нього тисне необхідність пробити коридор до Криму. Але діяти військовими методами він не наважиться. І в цьому сенсі особливо важливий Мінськ-2, погоджений особисто з Путіним. Якщо тепер він порушить домовленість з Меркель і Олландом і піде в наступ, для всього світу це буде сигнал, що з ним більше не має сенсу про щось домовлятися", - сказав Кваснєвський.

За його словами, у Путіна є й інші методи, крім військових - це сепаратисти і пропагандистська машина.

"У нього є пропаганда, є гроші, є величезний вплив на українську економіку. На мій погляд, зараз його план – дестабілізувати Україну настільки, щоб люди були вкрай виснажені й самі зрештою сказали: давайте якось домовлятися з Москвою. І я зверну вашу увагу: Путін постійно повторює, що Україна і Росія – це єдиний народ. Це, звісно, не так, ви дуже різні, але мова не про те. Ця фраза Путіна означає, що йому потрібна вся Україна, а не її частина", - додав Кваснєвський.

Екс-президент Польщі також зазначив, що Україна діє стратегічно правильно, не намагаючись відвоювати захоплені бойовиками території.

"Зрозумійте, перемогти Росію військовими засобами Україна не зможе. Це просто неможливо. Ця війна – якщо не дай бог до неї дійде – буде страшною, в тому числі за кількістю жертв. І це треба враховувати", - підкреслив він.

Кваснєвський додав, що російські війська або "зелені чоловічки" навряд чи з'являться в ЄС, але є інша загроза.

"Він хоче зруйнувати єдність Європи. Його мета – привести ЄС до думки: ну, гаразд, Мінськ-2 не працює, отже, будемо робити Мінськ-3, Мінськ-5, Мінськ-7. Він працює на м'яке поглиблення розколу і в ЄС, і в НАТО. Небезпека, що колись він досягне успіху, звісно, є", - сказав екс-президент Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.