Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди з надання Україні 200 млн євро від ЄІБ

Вівторок, 12 травня 2015, 13:27

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (Проект "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України")".

Про це повідомляє сайт глави держави.

Відповідно до угоди, ЄІБ надасть Україні кредит у розмірі 200 млн євро на реалізацію протягом 2015-2020 років низки заходів задля подолання негативних наслідків геополітичних подій у східних регіонах України.

Кредит надаватиметься у вигляді траншів у розмірі від 15 до 40 млн євро. Серед основних заходів – відновлення інфраструктури та поліпшення умов постачання комунальних послуг (централізованого водопостачання та водовідведення, постачання електроенергії, централізованого теплопостачання), ремонт автомобільних шляхів, залізничних колій, мостів, а також ремонт пошкоджених адміністративних будівель та соціальної інфраструктури.

Гроші підуть в тому числі і на забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, відновлення головних інфраструктурних об'єктів на території районів Донецької і Луганської областей, які знаходяться під контролем України.

Також в рамках проекту передбачаються реалізація низки інфраструктурних проектів у Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях, та створення умов для повернення тимчасово переміщених осіб у місця їх попереднього проживання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.