НАТО на відпочинку: генсек, міністри та Могеріні заспівали "We are the world"

фото, відео
Четвер, 14 травня 2015, 20:04

Під час міністерської зустрічі НАТО, яка відбулася 13-14 травня в турецькому курортному місті Белек (поблизу Анталії), країна-господар влаштувала для посадовців неформальну програму, відео з якої згодом опинилося в мережі.

Першими про це повідомили провідні турецькі ЗМІ, зокрема видання Hurriyet. Згодом інформація потрапила також до світових видань – так, запис опублікувала Financial Times, він також був поширений агенцією Reuters.

Повідомляється, що офіційна вечеря міністерської зустрічі проходила із музикальним супроводом місцевої групи Enbe Orchestra. В якийсь момент турецький міністр Мевлют Чавушоглу (як повідомляють ЗМІ – несподівано для присутніх) піднявся на сцену та запросив інших заспівати з ним "пісню миру".

Повідомляється, що на заклик першим відгукнувся глава МЗС Греції Кікос Коціас; це важливо, адже Туреччина та Греція вважаються найбільш "недружніми" членами альянсу. На відео "недружні" міністри тримають один одного то за руки, то під руку.

фото Hurriyet

Запис починається вже в той момент, коли разом з Чавушоглу пісню "We are the world" співають генсек НАТО Єнс Столтенберг, глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні та глава МЗС Данії Мартін Лідегаард. Згодом до них приєдналося декілька інших посадовців, підспівував "міністерському хору" також командувач об’єднаних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав.

Financial Times між тим жартома повідомила, що НАТО, імовірно, таким чином вирішило відповісти Володимиру Путіну, який раніше також співав зі сцени.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.