У Братиславі проходить зустріч Вишеградської групи та країн Східного партнерства

П'ятниця, 15 травня 2015, 12:53

У Братиславі 15 травня проходить зустріч глав МЗС Вишеградської четвірки та країн Східного партнерства.

Про це на своїй сторінці в Twitter повідомила високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні.

"У Братиславі на зустрічі східних партнерів ЄС і Вишеградської четвірки разом з прем'єром Фіцо (прем'єр-міністр Словаччини. - Ред.) готуємося до саміту в Ризі", - відзначила вона.

У зустрічі  також візьмуть участь очільники МЗС Швеції, Румунії та Латвії, яка головує в Європейському союзі, а також комісар ЄС з питань політики сусідства та розширення Йоганнес Ган, передає "Польське радіо" з посиланням на МЗС Польщі.

"Ця зустріч – остання нагода подискутувати перед самітом Партнерства в Ризі. Йтиметься також про питання безпеки, проведемо аналіз ситуації в регіоні", - зазначив речник МЗС.

Як зазначається, 15 травня відбудеться пленарна сесія. Кожна із країн Східного партнерства матиме змогу представити свою позицію щодо запланованих рішень саміту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тональність підсумкової декларації саміту в Ризі буде чи не найнижчою за час існування Східного партнерства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: