Україна і досі наполягає на даті безвізового режиму в Ризі - МЗС

Понеділок, 18 травня 2015, 12:37

Україна наполягає на необхідності відображення чіткої дати отримання безвізового режиму в підсумковій декларації на саміті Східного партнерства в Ризі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з комісаром ЄС з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітрісом Аврамопулосом, передає прес-служба відомства.

"З українського боку було наголошено на важливості відображення в його підсумковій декларації чіткого сигналу щодо часових рамок запровадження безвізового режиму для українських громадян",  - відзначається в повідомленні.

Як повідомляється, міністр також поінформував єврокомісара про заходи, які влада планує вжити  для виконання рекомендацій, зазначених в доповіді Єврокомісії щодо виконання Плану дій з візової лібералізації.

Водночас, Аврамопулос запевнив, що Єврокомісія "максимально сприятиме" Україні на цьому шляху та планує підготувати наступну доповідь щодо виконання Україною Плану дій звізової лібералізації до кінця 2015 року.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада закликала держави-члени ЄС підтримати Україну в питанні безвізового режиму і назвати чіткі строки скасування віз.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: