Україна чекає від саміту в Ризі сигналу щодо введення безвізового режиму - Порошенко

Середа, 20 травня 2015, 15:32

На саміті "Східного партнерства" у Ризі Україна очікує підтвердження її євроінтеграційних прагнень, і на  чіткий сигнал щодо безвізового режиму з ЄС, що стане стимулом для країни врегулювати всі технічні питання.

Про це заявив президент Петро Порошенко на під час спільної прес-конференції з президентом Словаччини Андреєм Кіскою, повідомляє сайт глави держави.

"Політичне рішення про надання Україні безвізового режиму має бути чітко зафіксовано, та має бути чіткий перелік технічних питань, і Україна повинна до приїзду останньої місії щодо оцінки всі технічні питання виконати. Це буде дуже чіткий і потужний сигнал щодо мотивації України виконати всі технічні питання", – сказав Порошенко.

Президент України повідомив також, що на саміті в Ризі планується підписання угоди про надання Україні макрофінансової допомоги в сумі 1,8 млрд євро.

Як повідомлялося, Єврокомісія у своєму звіті заявила, що зробить все від неї залежне, щоби підтримати Україну у виконанні рекомендацій, і прозвітує про прогрес до кінця 2015 року.

На саміті Україна-ЄС президент Петро Порошенко заявив, що не сподівається на скасування безвізового режиму з ЄС до кінця року, а лише на завершення виконання Плану дій з візової лібералізації.

Верховна рада закликала держави-члени ЄС підтримати Україну в питанні безвізового режиму і назвати чіткі строки скасування віз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: