Переговори щодо ЗВТ Україна-ЄС продовжать на технічному рівні за участю РФ

Вівторок, 19 травня 2015, 10:53

Переговори щодо функціонування зони вільної торгівлі між Україною і Європейським союзом будуть продовжені на технічному рівні в тристоронньому форматі – за участю Російської Федерації.

Про це сказала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – торговий представник Наталія Микольська, повідомляє УНІАН.

"Угода про зону вільної торгівлі набуває чинності, як і планувалося, з 1 січня 2016 року. Жодних змін до тексту угоди вноситися не буде. Однак ми продовжимо працювати на рівні технічних консультацій у тристоронньому форматі за участю російської сторони", - сказала Микольська. 

Консультації, як очікується, відбудуться вже найближчим часом і будуть стосуватися практичних аспектів трьох сфер: митного адміністрування, технічних бар'єрів у торгівлі та санітарних і фітосанітарних заходів.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що РФ вже не заперечує проти імплементації ЗВТ з 1 січня 2016 року.

Крім того, Росія конкретизувала свої вимоги щодо ЗВТ між Україною та ЄС, проте мова про відтермінування імплементації угоди не йде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.