У Порошенка кажуть, що Україна виконала більшість вимог для скасування віз

Четвер, 21 травня 2015, 10:07

Президент України Петро Порошенко у вівторок провів нараду з питань виконання Україною вимог для введення безвізового режиму з ЄС, на якій було заявлено, що більшість вимог виконані.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

"На нараді зазначалося, що велика частина технічних вимог, які сформулювали європейські експерти, виконані повністю або в значній частині.

Серед критеріїв, над якими ще потрібно працювати, - забезпечення безпеки системи первинної ідентифікації громадян, яка передбачає біометричні паспорти і введення єдиної ідентифікаційної картки громадянина", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим Порошенко розкритикував роботу Державної міграційної служби щодо виконання завдань, які знаходяться у її сфері відповідальності, про введення безвізового режиму.

"Я просив би зробити з цього відповідні висновки", - заявив президент.

Глава держави дав доручення щодо прискорення виконання зауважень Європейської комісії і попередив про персональну відповідальність керівників державних органів та установ за якість виконання цих доручень.

Єврокомісія у своєму звіті заявила, що зробить все від неї залежне, щоби підтримати Україну у виконанні рекомендацій, і прозвітує про прогрес до кінця 2015 року.

На саміті Україна-ЄС президент Петро Порошенко заявив, що не сподівається на скасування безвізового режиму з ЄС до кінця року, а лише на завершення виконання Плану дій з візової лібералізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.