Європейський суд сьогодні розгляне позов Андрія Портнова до Ради ЄС

Четвер, 21 травня 2015, 13:12

Європейський суд (European Court of Justice) сьогодні проведе перше слухання за позовом екс-голови адміністрації президента Андрія Портнова до Ради ЄС.

Засідання пройде в Люксембурзі в 14:30 за місцевим часом, повідомляє сайт суду.

Портнов звернувся до суду після того, як в березні 2014 року він потрапив в санкційний список Євросоюзу за нібито "незаконне використання державних коштів та їх виведення за кордон". Він вважає, що чиновники Ради ЄС внесли його ім'я в список порушенням законодавства ЄС.

Сам Портнов на своїй сторінці у Facebook виклав фото, де він стоїть біля знаку на кордоні Люксембургу. Судячи з усього, він збирається бути присутнім у суді.

Мой государственный розыск, как и все остальное у украинских властей, проходит успешно.

Posted by Андрей Портнов on Thursday, May 21, 2015

Як відомо, 6 березня 2015 року Європейський союз виключив Портнова та ще трьох колишніх українських чиновників із санкційного списку.

У листопаді 2014 року прокуратура всьоме програла Портнову у суді: Печерський райсуд Києва задовольнив черговий позов Портнова до ГПУ та визнав незаконною переписку Генеральної прокуратури України з Євросоюзом щодо Портнова. 

Суд зобов'язав прокуратуру направити до ЄС лист, яким Євросоюз буде поінформовано "про свої незаконні дії, і направити дане рішення суду протягом 30 днів". 

Перед цим Портнов виграв суд до ГПУ про захист честі, гідності та ділової репутації: суд визнав дії Генпрокуратури щодо Портнова "протиправними, весь обсяг інформації про нібито його причетності до трагічних подій на Майдані в лютому 2014 недостовірним і невідповідним дійсності, зобов'язавши відновити його порушені права".

Апеляційний суд зобов'язав Генпрокуратуру в засобах масової інформації публічно спростувати раніше поширену інформацію і розмістити її на сайті ГПУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.