Італія, яку критикували за гальмування асоціації, обіцяє ратифікувати її вже за місяць

Середа, 27 травня 2015, 08:59

Італія, яка є однією з чотирьох країн, що наразі гальмує ратифікацію Угоди про асоціацію України-ЄС, обіцяє ратифікувати її вже за місяць.

Про це заявив міністр закордонних справ країни Паоло Джентілоні під час зустрічі з главою МЗС України Павлом Клімкіним, повідомляє прес-служба українського відомства.

"Обговорюючи перспективи ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС італійським парламентом, було отримано запевнення італійської сторони щодо внесення цього питання до порядку денного роботи парламенту та його розгляд італійськими парламентаріями вже протягом наступного місяця", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, як повідомляється, Джентілоні підтвердив готовність уряду Італії "продовжувати санкційну політику ЄС проти РФ до повного виконання мінських домовленостей, а також і надалі надавати Україні всебічну підтримку".

Нагадаємо, раніше Клімкін відзначив, що Італія обіцяє пришвидшити ратифікацію асоціації.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше на неофіційних консультаціях італійці запевняли український МЗС, що "не будуть останніми", хто ратифікує угоду. Втім, співрозмовники "Європравди" відзначають, що Київ не має в цьому впевненості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.