Адмінреформа в Україні втричі зменшить число районів і в сім разів - громад

Середа, 27 травня 2015, 18:19

Після завершенні адміністративно-територіальної реформи та внесення змін до Конституції в Україні втричі зменшиться кількість районів і стане майже в сім разів менше громад.

Про це йдеться у статті "150 районів, 1500 громад: в Страсбурзі розкрили секрети української адмінреформи" на сайті "Європейської правди".

Дані базуються на звіті Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. До підготовки реформи в Україні долучені європейські структури.

"Крім існуючих 27 (регіонів), які залишаються і зазначені в Конституції, відповідно до перших запропонованих змін, буде залишено тільки близько 150 районів замість 490 і приблизно 1500 громад замість... 10279", – йдеться у звіті.

У Мінрегіонбуді запевнили, що не мають планових індикаторів, і утрималися від припущень про походження цифр, опублікованих Радою Європи.

Водночас джерела "Європейської правди", близькі до підготовки реформ, свідчать, що наведені цифри щодо скорочення кількості районів та громад близькі до реальних планів міністерства.

"Говорити чітко про 150 районів ще зарано, бо структура ясна не до кінця, тож ці дані дійсно не варто було публікувати. Можливо, буде 180, а може – значно менше. Але порядок цифр – приблизно такий", – пояснив один зі співрозмовників видання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.