Порошенко очікує від саміту "Східного партнерства" солідарності ЄС з Україною

П'ятниця, 8 травня 2015, 09:56

Напередодні саміту "Східного партнерства" президент України Петро Порошенко закликав Європу "відповісти українському народові, який все ще бореться проти багатьох зол, які були залишені з найтрагічніших десятиліть минулого".

Про це Порошенко сказав у Гданьску на панельній дискусії "Наслідки Другої світової війни через 70 років", повідомляє сайт глави держави.

"Наша боротьба за європейські цінності триває, але наш народ вже заслужив право розділяти і користуватись спільними європейськими свободами: свободою пересування і свободою вибору - європейського вибору", – сказав Порошенко.

Глава держави зазначив, що ЄС виникнув на уламках Другої світової війни.

"Але європейська інтеграція ще не завершена. Боротьба триватиме до того часу, поки східні кордони ЄС не збігатимуться з кордонами європейських цінностей", – зазначив президент.

За його словами, сьогодні ЄС стикається з найбільш важким завданням в своїй історії – реальним тестом на єдність, солідарність та фундаментальні принципи.

"У цей непростий час для всіх нас важливо зберегти нашу єдність і рішучість, як 70 років тому. Продовження тиску на Росію є ключовим до тих пір, поки Мінські угоди не будуть реалізовані в повному обсязі", – наголосив Порошенко.

"Сьогодні Україна є новою передовою лінією Європи. Післявоєнний урок європейської інтеграції буде тривати до тих пір, поки Україна не інтегрується в європейську сім'ю", – додав президент.

Глава держави особливо відзначив, що майбутнє Європи випробовується в Україні, де люди б'ються до смерті, бо вони глибоко вірять у те, на чому стоїть Європа: справедливість, солідарність, свобода і єдність.

"Відмова від України означатиме відмову від них і відмову від пам'яті про тих, хто боровся у минулих війнах за свободи, якими ми насолоджуємося сьогодні", – сказав президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: