Після кібератак Бундестаг потребує замін комп'ютерної мережі - ЗМІ

Четвер, 11 червня 2015, 17:28

Німецькі фахівці Федерального управління з безпеки у сфері інформаційних технологій (BSI) дійшли висновку, що мережа Бундестагу більше не є захищеною й потребує заміни на нову.

Про це пишуть провідні німецькі ЗМІ, повідомляє Deutsche Welle.

Потужні хакерські атаки на комп'ютерну мережу Бундестагу спричинили більшу шкоду, ніж вважалось раніше. З мережі продовжується неконтрольований витік даних.

Заміна комп’ютерної мережі Бундестагу може зайняти до кількох місяців і потребуватиме "кількамільйонних" витрат. Поки що BSI спрямувало частину парламентського трафіку на більш захищені системи федерального уряду.

Тим часом у фракції ХДС/ХСС Бундестагу наголошують, що замінити потрібно не все обладнання, а лише програмне забезпечення.

Під час масованих хакерських атак, які були здійснені в середині травня, один чи кілька зловмисників намагалися заволодіти так званими службами каталогів Бундестагу. У цих каталогах замережені понад 20 тисяч парламентських комп'ютерів.

Злам системи дозволив би хакерам отримати доступ до будь-яких мереж Бундестагу, а також до даних фракцій, депутатів і співробітників парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.