Парламент Естонії не згоден із квотою ЄС на біженців

П'ятниця, 12 червня 2015, 15:57

Комісія у справах ЄС парламенту Естонії підтвердила сформовану урядом позицію про те, що країна не згодна із запропонованою Єврокомісією квотою на прийом біженців (1064 людини).

Водночас Естонія готова добровільно прийняти посильну для держави кількість біженців, які дійсно хочуть інтегруватися в естонське суспільство, повідомляє ERR.

Дана заява буде зачитано на зустрічі міністрів юстиції і міністрів внутрішніх справ країн ЄС 16 червня.

Згідно з підтвердженою парламентом заявою уряду, Естонія готова добровільно прийняти обмежене число біженців, яке відповідає розмірам населення країни і частці її економіки в економіці ЄС.

Уряд вважає, що при добровільному прийнятті біженців треба враховувати чисельність населення Естонії (0,26% від усього населення ЄС) і частку економіки Естонії в економіці ЄС, яка становить 0,14%, а також бажання самих біженців переселитися в Естонію.

Уряд дотримується оприлюдненої раніше позиції, що Естонія не може погодитися із запропонованими Європейською комісією обов'язковими квотами.

Як відомо, Брюссель оголосив план розмістити в різних країнах ЄС близько 20 тисяч осіб, які залишили свої будинки через збройні конфлікти, які йдуть в їхніх країнах.

Згодом стало відомо, що цю цифру планують збільшити до 40 тисяч осіб. Франція, Британія, Угорщина, Словаччина вже висловили своє небажання брати участь у цій схемі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.