Франція проти плану ЄС щодо квот на мігрантів

Понеділок, 18 травня 2015, 11:31

Франція не погоджується з планами Євросоюзу ввести квоти на мігрантів для країн-членів ЄС у рамках заходів із боротьби з нелегальною міграцією у Середземному морі.

Про це заявив прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс, повідомляє EuObserver.

"Я проти введення квот для мігрантів. Це ніколи не відповідало французькій позиції", – сказав Вальс.

За планом Єврокомісії, країни ЄС повинні прийняти певну кількість осіб, які шукають притулку, відповідно до кількості свого населення, достатку і рівня безробіття.

Франція буде запропоновано взяти 14,17% мігрантів, в той час як Німеччина має прийняти 18,42%, Італія 11,84%, а Іспанія 9%.

"Франція і так вже зробили багато", - додав Вальс, нагадавши, що країна прийняла 5000 біженців із Сирії і 4500 з Іраку після 2012 року.

"Притулок є правом, відповідно до міжнародних критеріїв... Саме тому число прохачів притулку не може бути предметом квот", - сказав він.

Опозицію до плану Єврокомісії раніше висловили низка інших європейських країн. Минулого тижня Чехія, Естонія, Латвія, Литва і Словаччина заявили, що вони не братимуть квоти.

Також протии розподілення квот і Польща. "Ми не говоримо, що ми не раді мігрантам. Ми говоримо, що ми хочемо зробити адекватну пропозицію і так, як і інші європейські колеги, я за добровільнв рішення з цього питання", - сказала польський прем'єр Ева Копач.

У свою чергу, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан раніше назвав план ЄС "безумним".

Як повідомлялося, Єврокомісія представила список невідкладних заходів, які будуть вжиті у відповідь на кризову ситуацію з нелегальними мігрантами в Середземному морі.

Зокрема, пропонується схема розподілу у всіх країнах ЄС 20 тис. мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: