Марін Ле Пен створює другу групу "друзів Путіна" в Європарламенті

Вівторок, 16 червня 2015, 11:26

Французька ультраправа партія "Національний фронт" стверджує, що отримала достатньо підтримки для того щоб створити свою групу в Європарламенті.

Про це пише видання Politico.

За словами лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен, новостворена група матиме назву "Європа націй і свобод".

Завдяки створенню власної групи "Національний фронт" отримає більше часу для виступів під час пленарних засідань і більше персоналу. Крім того, партії буде легше отримати місця в парламентських комітетах, доступ до яких контролюють депутатські групи.

Наразі "національний фронт" має 23 місця в Європарламенті – для створення групи необхідно 25 депутатів. Однак найбільшою перешкодою була необхідність присутності в групі представників ще семи націй.

В той же час у Ле Пен не стали уточнювати, представники яких націй увійдуть до групи.

Однак Politico з посиланням на парламентські джерела зазначає, що група складатиметься з 36 депутатів з різних партій, в тому числі UKIP (Партія незалежності Великої Британії), угорського "Йоббіка", а також правих партій Нідерландів, Австрії, Італії та Бельгії. Крім того, раніше "Національний фронт" вів переговори з польськими ультраправими.

"Національний фронт" відомий своїми антиєвропейськими, антимігрантськими поглядами. Крім того, партія має тісні зв’язки з Кремлем, зокрема, лідери партії неодноразово відвідували Москву, а в ЗМІ повідомлялося про щедре фінансування французьких ультраправих російською владою.

Слід зазначити, що в Європарламенті вже є група депутатів, які симпатизують російському президенту. Восени минулого року вона опинилась під загрозою розпаду, однак від цього її врятував польський євродепутат Роберт Івашкевич. В EFDD - 46 депутатів. Всього в складі ЄП - 751 парламентар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.