РФ може заборонити ввезення безлактозної молочної продукції з ЄС - ЗМІ

Середа, 17 червня 2015, 08:43

Імпорт безлактозной молочної продукції з ЄС до Росії може бути зупинений.

Про це повідомляє російська газета "Коммерсант" з посиланням на Росспоживнагляд.

Як зазначається, відомство просить російську владу вжити відповідних заходів.

Таким чином постачальникам такої продукції потрібно буде отримувати спеціалізований держсертифікат, за яким вони зможуть завозити на російський ринок тільки безлактозную продукцію для дієтичного лікувального і профілактичного харчування.

Приводом для такого звернення Росспоживнагляду став лист Національного союзу виробників молока ("Союзмолоко") главі відомства Ганні Поповій.

У ньому союз зазначив, що на поточний момент з країн, що потрапили під дію продовольчого ембарго, налагоджений імпорт традиційної молочної продукції під виглядом безлактозної.

Як зазначено у листі, це стало можливим у зв'язку з тим, що кисломолочна продукція, сир і в силу технологічних особливостей не містять лактози.

За даними "Союзмолока", з березня цього року Франція, Італія та інші країни ЄС різко збільшили обсяг імпорту безлактозной молочної продукції в РФ. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія скоротила список заборонених продуктів

Як відомо, у серпні 2014 року Росія оголосила про заборону на постачання м'ясної продукції, овочів і фруктів, морепродуктів та охолодженої риби, молока і молочних продуктів з країн Євросоюзу, Австралії, Канади, Норвегії та США.

Це стало відповіддю на санкції проти РФ у зв'язку з ситуацією на сході України. 

.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.