Саміт щодо боргів Греції завершився без остаточного рішення

Вівторок, 23 червня 2015, 08:24

Греція представила нові пропозиції для кредиторів під час позачергового саміту глав держав і урядів країн ЄС, проте остаточного рішення поки досягти не вдалося і країні все ще загрожує дефолт.

Про це повідомляє Reuters.

Керівники єврозони назвали пропозиції Греції основою для можливої угоди в найближчі дні, яка дасть змогу розблокувати фінансову допомогу і запобігти дефолту.

Голова Європейської ради Дональд Туск назвав грецькі пропозиції "позитивним кроком вперед". За його словами, міністри фінансів єврогрупи мають затвердити пакет реформ для Греції в середу ввечері і представити його лідерам країн для остаточного затвердження в четвер вранці.

Тим не менш, необхідно спочатку узгодити програму реформ з представниками європейських урядів, Європейського центрального банку і Міжнародного валютного фонду.

"Я переконаний, що ми прийдемо до остаточної угоди протягом цього тижня", - сказав президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер після саміту.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, чия країна є найбільшим кредитором Греції, була більш обережна. "Я не можу дати ніяких гарантій, що це відбудеться. Там ще багато чого треба зробити", - сказала вона.

Голова грецького уряду Алексіс Ципрас заявив, що м'яч знову опинився на полі кредиторів, і вони повинні забезпечити угоду, яка дозволить Греції виплатити борги.

"Ми шукаємо всеосяжного і життєздатного рішення, яке супроводжуватиметься сильним пакетом зростання і в той же час зроблять грецьку економіку життєздатною", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.