Просування НАТО на Схід небезпечне й неадекватне - МЗС РФ

Субота, 27 червня 2015, 10:45

Лінія на просування інфраструктури НАТО "на Схід" та нарощування військового присутності альянсу поблизу кордонів Росії є небезпечною.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ за наслідками зустрічі міністрів оборони країн НАТО.

"Продовжується небезпечна лінія на просування інфраструктури НАТО "на Схід", на нарощування військового присутності альянсу поблизу кордонів Росії під надуманим приводом нібито "агресивної поведінки" нашої країни",  -відзначають у відомстві.

"Подібна політика альянсу не тільки неадекватна у військовому плані, обтяжлива з фінансової точки зору для самих держав-членів НАТО, але й відволікає настільки необхідні увагу та ресурси від протидії множащимся реальним загрозам сучасності, таким як міжнародний тероризм, наркотрафік, піратство та ін.", - йдеться в заяві.

"Більш того, таке явне повернення США і їх союзників до схем "холодної війни", що загрожує ескалацією напруженості і підштовхує до гонки озброєнь, здатне надовго отруїти атмосферу на європейському континенті", - переконані в МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри оборони країн НАТО під час зустрічі у Брюсселі затвердили рішення про збільшення сил реагування НАТО (NATO Response Force, NRF) до 40 тисяч осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.