Росія вимагає відкласти на 10 років перехід на техрегламенти ЄС

П'ятниця, 5 червня 2015, 18:09

4-5 червня в Брюсселі відбулися перші консультації між Україною, ЄС і Росією щодо деяких аспектів функціонування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

"Європейській правді" стали відомі подробиці цих переговорів.

Як розповідають учасники консультацій, під час нинішнього раунду сторони мали обговорити перехід України на технічні регламенти ЄС, а також питання взаємодії митних органів.

Однак замість конкретних зауважень російська делегація виступила з ініціативою про відтермінування на 10 років  вступу в силу всіх технічних регламентів, адаптованих до норм ЄС.

"З 24 технічних регламентів у нас неадаптованими залишаються лише 3. При цьому частина цих регламентів вже набула чинності",- зазначає співрозмовник "ЄвроПравди".

"Росіяни багато чого хочуть, але це ще нічого не означає. Ми передали їм перелік імплементованих регламентів, щоб вони ознайомилися з ними і сформували свої занепокоєння, виходячи з того, що невпроваджених техрегламентів у нас лишилося тільки три",- уточнює ще один переговірник.

Нагадаємо, проведення таких консультацій – ключовий пункт Спільних оперативних висновків трехстронньої групи України, ЄС та РФ. В обмін на відмову РФ від вимог про нове перенесення початку дії зони вільної торгівлі України та ЄС, сторони домовилися обговорити всі побоювання РФ щодо впливу цього режиму на російську економіку.

Відповідно до тристоронніх домовленостей, технічні консультації мають завершитися до кінця липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.