У Брюсселі пройдуть технічні переговори Україна-ЄС-Росія щодо імплементації ЗВТ

Четвер, 4 червня 2015, 08:58

4-5 червня у Брюселі відбудеться черговий раунд технічних тристоронніх переговорів між ЄС, Росією і Україною з питання імплементації угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС.

Про це сказав прес-секретар Єврокомісії з питань торгівлі Даніель Розаріо, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Розаріо нагадав, що єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем, міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв і глава МЗС України Павло Клімкін домовилися 18 травня доручити своїм експертам завершити практичні рішення проблем, піднятих Росією, зокрема, у сферах митного співробітництва, технічних бар'єрів у торгівлі, санітарних і фітосанітарних питань.

Експертам було доручено доповісти міністрам про результати роботи не пізніше липня 2015 року, після чого має відбутися наступна зустріч на міністерському рівні.

За словами офіційного представника, за результатами технічних консультацій 4-5 червня не очікується ніяких офіційних заяв.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що РФ вже не заперечує проти імплементації ЗВТ з 1 січня 2016 року.

Крім того, Росія конкретизувала свої вимоги щодо ЗВТ між Україною та ЄС, проте мова про відтермінування імплементації угоди не йде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.