Юнкер критикує Ципраса і вимагає від Греції пропозицій для кредиторів

Неділя, 7 червня 2015, 14:32

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер звинуватив прем'єр-міністр Греції Алексіса Ципраса у спотворенні пропозиції від міжнародних кредиторів і закликав його швидко висунути альтернативні пропозиції.

Про це Юнкер сказав на прес-конференції перед самітом G7, повідомляє Reuters.

Юнкер висловив роздратування словами Ципраса, який засудив умови кредиторів, назвавши їх "абсурдом" в грецькому парламенті в п'ятницю.

Юнкер зазначив, що вважав Ципраса другом, "але для того, щоб залишатися друзями треба поважати деякі мінімальні правила".

Він підтвердив, що грецький вихід з єврозони - це не варіант, але попередив, що це не означає, що він може "витягнути кролика з капелюха", щоб запобігти цьому.

На питання, коли для Греції призначений крайній термін для угоди з кредиторами, Юнкер не назвав точну дату, але зазначив, що крайній термін існує.

Нагадаємо, раніше глава Єврогрупи Єроен Дійселблом заявив, що кризові переговори в Брюсселі щодо врегулювання боргової проблеми Греції не дозволили досягти прориву.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд дозволив Греції об’єднати чотири платежі, що мали бути перераховані у червні окремими частинами, і виплатити всю суму наприкінці місяця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: