До Європи за півроку прибули 150 тисяч мігрантів, більшість – до Греції

П'ятниця, 10 липня 2015, 15:19

З початку року в Європу по Середземному морю прибули близько 150 тисяч мігрантів.

Про це повідомляє сайт Міжнародної організації з міграції.

Згідно з даними організації, у Грецію прибули 75 970 тисяч осіб, в Італію – 74 947 тисяч.

Дані, надані італійським Міністерством внутрішніх справ, свідчать про збільшення потоку мігрантів у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року (63 884 осіб).

Раніше основний потік мігрантів і біженців прямував до Італії. Минулого року в цю країну по Середземному морю прибули близько 170 тисяч осіб, тоді як у Грецію - лише 34,5 тисяч.

В Італію зараз прямують по Середземному морю, насамперед, громадяни Еритреї, Нігерії, Сомалі, Гамбії та Південного Судану. В той же час різко скоротилося число сирійців.

Сирійці зараз в першу чергу використовують маршрут в Східному Середземномор'ї - через Туреччину і Грецію.

Більше 1900 мігрантів загинули в Середземному морі цього року, що більш ніж удвічі більше, ніж за той же період в 2014 році. Але число загиблих почав знижуватися з травня.

"Це пов'язано з масштабним присутністю кораблів Європейського Союзу в міжнародних водах. Посилення операції ЄС "Тритон" дозволило зберегти життя більшій кількості мігрантів", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, лідери ЄС домовилися про перерозподіл 40 тис. мігрантів в найближчі два роки, ще 20 тис. будуть розселені в майбутньому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: