Меркель та Олланд обговорили з Гройсманом децентралізацію в Україні

Середа, 15 липня 2015, 10:13

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд провели телефонну розмову з головою Верховної ради України Володимиром Гройсманом щодо виконання мінських домовленостей та децентралізації в Україні.

Про це повідомляє прес-служба посольства Німеччини в Україні.

"Федеральний канцлер і президент Франції вітали той факт, що Україна розпочала конституційну реформу з основною увагою на децентралізацію. Вони гідно оцінили зусилля, спрямовані на те, щоб узгодити цю реформу з досягнутими в Мінську домовленостями та рекомендаціями Венеційської комісії", - йдеться у повідомленні.

Меркель та Олланд сподіваються на порозуміння між сторонами про реформу Конституції України та майбутні місцеві вибори.  

"Федеральний канцлер і президент Франції чітко підтримали готовність президента Порошенка і голови Верховної ради Гройсмана діяти в цьому дусі, зокрема врахувати особливості певних регіонів Донецької та Луганської областей у положеннях Конституції про децентралізацію, як це передбачається Мінським пакетом домовленостей", - зазначили у посольстві.

Як повідомлялося, Конституційна реформа в частині децентралізації, яка є вимогою ключових західних партнерів України, з високою імовірністю не буде ухвалена в другому читанні до дати місцевих виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.