В Молдові у справі про крадіжку $1 млрд затримано родичів екс-прем'єра

Четвер, 16 липня 2015, 15:20

Співробітники Антикорупційної прокуратури та Національного центру по боротьбі з корупцією затримали родичів екс-прем'єра країни Володимира Філата у справі про крадіжку $1 млрд з молдовських банків.

Про це повідомляє Newsmaker.md.

Зокрема, як відзначається, затримані чоловік сестри Філата Іон Русу та племінник Володимир Русу.

Також затримані на 72 години адміністратор компанії Сaravita Ігор Чижов і її фінансовий директор Тетяна Рошіору.

Крім цього, були проведені обшуки в будинку Ipteh, що належить Володимиру Філату, і в компанії Сaravita.

"Не хочу давати оцінку події. Розумію контекст, в якому це було зроблено, так само, як розуміють всі інші. Чому саме зараз, коли формування нового альянсу знаходиться на останній стометрівці?" - прокоментував Філат на своїй сторінці у Facebook.

Незважаючи на те, що трапилося, у Молдові буде проєвропейський альянс, в основу якого ляжуть принципи справедливості, метою якого стане реформування судової системи за безпосередньої участі європейців. Впевнений, що Іон та Володимир Русу доведуть свою невинність. Я докладу всіх зусиль, щоб громадяни дізналися про справжні розкрадання в банківській системі", - наголосив він.

Як відзначається, про те, що компанія Сaravita замішана у виведенні мільйонів леїв з Вапса de economii за допомогою видачі несприятливих кредитів, повідомив колишній голова парламентської комісії з питань економіки, бюджету та фінансів В'ячеслав Іоніце.

На його думку, позики видавалися під заставу, вартість яких була набагато нижчою виданих банком коштів. За словами Іоніце, компанія фактично підконтрольна Філату.

Як відомо, раніше  у Молдові розгорівся корупційний скандал через зникнення $1 млрд з трьох банків країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: